ACG: „Pravi ‘HR-ovski’ projekt zahtijeva angažman cijele organizacije!“

Tvrtka ACG iz Ludbrega prošlogodišnji je pobjednik izbora za Najbolje HR prakse.

Mjesec dana nas dijeli od početka ovogodišnjeg izdanja HR Days konferencije, najvećeg regionalnog okupljanja stručnjaka iz područja ljudskih potencijala, koje će se 19. i 20. ožujka održatiu Rovinju.

U skladu s tradicijom, pored interesantnih predavanja istaknutih predavača, okruglih stolova o aktualnim temama te interaktivnih i edukativnih radionica, konferencija će i ove godine ponuditi izbor Najboljih HR praksi!

Rok za prijavu vaših novih, originalnih projekata ističe 20. veljače, a u međuvremenu se prisjećamo lanjskih dobitnika ovog vrijednog priznanja.

Prošle godine je svoje projekte na adresu žirija poslalo ukupno 20 tvrtki, a na koncu je prvo mjesto zaslužila tvrtka ACG Lukaps iz Ludbrega s projektom ‘Tko (ne) bi htio biti LUMEN’.

O kakvom je projektu zapravo bila riječ, što su njime ostvarili i kako gledaju na ulogu i utjecaj ljudskih resursa na cjelokupno poslovanje kompanija ispričala nam je Tamara Bukvić, Talent Acquisition Specialist tvrtke ACG Lukaps.

Prošle godine ste svojim inovativnim projektom „Tko (ne) bi htio biti LUMEN“, kojeg ste zajedno s voditeljicom odjela ljudskih resursa Matejom Magdić predstavili u okviru 7. HR Days konferencije, zadivili naš stručni žiri i oduševili publiku te ste na koncu osvojili prvo mjesto u poretku za nagradu ‘Najbolje HR prakse’. O kakvom se projektu radilo?

Projekt je vezan uz uvođenje i integraciju novih zaposlenika u organizaciju, u vrlo specifičnom trenutku razvoja organizacije kojeg je obilježio intenzivan rast poslovanja, izgradnja i puštanje u pogon novih proizvodnih kapaciteta te intenzivno zapošljavanje. Potreba poslovanja u tom trenutku bila je da regrutiramo i zaposlimo velik broj novih zaposlenika koji će u što kraćem vremenskom periodu postati samostalni i izvrsni u radu. LUMEN nije samo projekt odjela ljudskih potencijala nego cijele organizacije, a upravo to dokazuje da je pravi HR-ovski projekt. 

U okviru ovog projekta ste prilagodili i unaprijedili vlastite procese zapošljavanja novih zaposlenika… Što ste time ostvarili?

Ostvarile smo bržu i kvalitetniju integraciju novozaposlenih u organizaciju što je opet preduvjet za uspješno poslovanje i zadržavanje zaposlenika. Dolaskom novih zaposlenika organizacija se mijenja. Osigurati da netko „brine“ o novozaposlenima posebno u proizvodnoj organizaciji pravi je izazov, a alatima motiviranja postigli smo da postojeći zaposlenici počnu percipirati proces uvođenja u posao ključnim. Razvoj zaposlenika na proizvodnim pozicijama u mentore jedan nam je od najdražih elemenata cijelog projekta.

Jedna od osnovnih zadaća HR Days konferencije i nagrade ‘Najbolje HR prakse’ je sustavno promicati ulogu HR stručnjaka u modernom poslovanju i raditi na podizanju svijesti o važnosti upravljanja ljudskim potencijalima u organizacijama. Kako biste opisali utjecaj i položaj HR-a u vašoj tvrtki?

Sretne smo da radimo u organizaciji u kojoj imamo potpunu podršku Uprave što je izrazito važan faktor da bi procesi ljudskih potencijala bili uspješni. ACG kao grupacija prepoznaje značaj i doprinos HR-a kao neizostavne funkcije u cjelokupnom poslovanju te u skladu s time odjel ljudskih resursa zauzima važno mjesto u Grupaciji. U nekim trenucima smo desna, a u nekim trenucima lijeva ruka poslovanju. 

Zakoračili smo u novu, vjerujemo uspješnu, poslovnu godinu. Što biste poželjeli sebi i kolegama iz HR zajednice u 2020. godini?

HR kolegama, jednako kao i svima ostalima, želimo da svaki dan završite s osjećajem ispunjenja, osjećajem da radite ispravne poteze i projekte! Takav osjećaj u nama probudi LUMEN, a vjerujemo da je upravo to publika prepoznala i nagradila na prošlogodišnjoj konferenciji. Za kraj, iskoristile bih priliku da zahvalimo svim HR stručnjacima koji su nam dali podršku i glas nakon prezentacije! 

Podijeli ovu objavu